top of page

OVER ONS

Onze tuin aan de Terdiek in Nieuwe Niedorp is de inspiratiebron geweest om deze winkel te starten. 

Al een tijdje verkochten we hier verse groenten, fruit en tuinboeketten van eigen oogst in een kraampje aan de weg. In 2019, toen Iris afstudeerde, deden wij het idee op een thee tuin te openen waarin we taart en thee serveerde met zo veel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin.

 

Al snel bedachten we om een winkeltje in de schuur te openen om ook onze o.a. zelfgemaakte jam, sap, chutneys en droogbloemen  te verkopen. Om het winkeltje vol te krijgen en het aanbod uit te breiden kwamen hier vaste planten, tuin gerelateerde artikelen zoals gereedschap, boeken, gieters en dergelijke bij en ontstond er zowaar een klein tuinwinkeltje.

 

Door het enthousiasme van onze klanten destijds en het geloof in het concept maar de afgelegen locatie waar we ons bevonden besloten we het idee mee te nemen naar Schagen. Hier speelt de tuin op Terdiek nog steeds een grote rol, waardoor we deze naam besloten te behouden. We halen onder andere nog steeds verse tuinboeketten (in het seizoen), droogbloemen, groenten, zelfgemaakte jam en stekjes uit deze tuin, die we meenemen naar Schagen.

Vrouw in bloemenjurk in kas die planten verzorgd

IRIS

Vrouw in zwarte jurk in tuin knipt bloemen

FRANCISCA

bottom of page